Windows7 üzerinde eclipse ide ile python geliştirme

Window7 üzerinde eclipse ide kullanarak python programlarınızı geliştirebilirsiniz.İlk olarak eclipse.org adresinden eclipse classic'i indirin. Windows7 sisteminize göre 32/64 bit sürüm seçimini yapın.

Eclipse'yi arşivden çıkarıp çalıştırın. Help menüsünden install new software tıklayıp açılan pencereden add butonuna tıklayıp gelen Add repository bölümünü resimdeki gibi doldurun ve ok butonuna basın. Bu bölümde önemli olan http://pydev.org/updates adresinizi yanlış yazmamanızdır.


pending isminde bir yazı çıkacak ve eclipse gerekli kaynakları arayacak. Bulduğunda ise aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.


burada PyDev işaretleyip next butonuna basın. Kurulum bittikten sonra eclipse restart edilmesi için size soracak eclipseyi restart edin. eclipse açıldığında window/preferences penceresinden Pydev'i seçin ve interpreter - python 'u bulup python'u kurduğunuz dizindeki python.exe'nin yerini belirtin. browse butonundan yararlanabilirsiniz. (Python'un kurulu olduğunu varsayıp yazdım. Eğer python kurmadıysanız ilk olarak python kurulumunu gerçekleştirin.)


Eğer interpreter belirtmezseniz new Pydev Project oluşturamazsınız.

not: Eğer benim gibi eclipse'nin en güncel versiyonundan sanırım iki alt versiyonu olan Eclipse for PHP Developers'ı güncelleyip daha sonra anlattıklarımı yaptığınızda, python kodlarının renklenmediğine
ve ctrl+space muhabbetinin çalışmadığına tanık olabilirsiniz (:

Altdaki resim ide hakkında size fikir verebilir.

3 Yorum:

  1. Teşşekür ederim,güzel yazı.

    2/08/2011  


  2. rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

    3/25/2011  


  3. çokçok sagol pydev den sonra python kurulması gerektigini bilmiyordum ,interpreterda sorun çıkarıyordu bu yüzden .eline saglık

    3/18/2015  


Yorumunuzu belirtebilirsiniz