Avira'nın engellediği siteleri açın (rapidshare)

Eğer Avira girmek istediğiniz bir siteyi engellemiş yasaklamışsa yada size web sitesine erişmenize izin vermiyorsa ve siz sitenin güvenli olduğunu biliyorsanız bu sorundan kurtulmak için hemen birkaç ufak konfigürasyon ayarı yapmanız gerekecek.

Aslında Avira Premium Security Suite'de bulunan WebGuard özelliği bizi tehlikeli sitelerden uzak tutmaktadır. Bugün ilk defa rapidshare.com erişimimi yasaklayınca şaşırdım. Sanırım bunuda webguard'da iframe'leri yasakladığım için yaptı. Herneyse gelin güvenli siteleri ekleyip bloklamasından kurtulalaım.

İlk olarak Avira Premium Security Suite programını açın. Extras menüsünden Configuration kısmına gelin. Configuration penceresi açıkken sol kısımda bulunan WebGuard bölümünü seçip yanındaki artı işaretine tıklayın. Aynı şekilde burada çıkan Scan isimli butonun yanındaki artı işaretini kullanarak Exceptions düğmesini seçili hale getirin.

Bu bölümde güvenli olduğuna inandığımız web sitelerinin Avira Premium Security Suite tarafından engellenmesini önleyeceğiz.

Resimdeki URLs skipped by WebGuard yazısının altına engellenmemesini istediğiniz site adresini girip Add butonuna tıklayın.



Artık avira ile rapidshare isimli siteye erişebilirsiniz. Avira erişimi engelleyince aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyordunuz.



Warning
In order not to compromise your security, this page will not be accessed.

The requested URL has been identified as a potentially dangerous website.

In order not to compromise your security, the access to this page has been blocked.

For more information why this page has been blocked, please click here.

You can find a description how to bypass the blocking for this page here.
(only in German and English).
Requested URL:    http://rapidshare.com/
Category/categories:   
Malware

3 Yorum:

  1. Olcay

    Avira bendede engelledi bir kaç siteyi rapidshare de dahil. Yazı için sağol. Zaten yasaksız bir netin olmadığı ülkemizde birde antiviruslerin kafalarına göre siteleri yasaklaması çok sinir bozucu. :))

    2/08/2010  


  2. Adsız

    Bilgi için teşekkürler ama ben dediğin adımları uyguladım ve "Exceptions" bir sekme çıkmadı karşıma...Aslında bendeki avira'da keyli ama neden böyle oldu anlamadım.Yardımcı olabilir misiniz bu konuda?

    11/18/2010  


  3. Adsız

    Tamam az önceki problemi hallettim.Üstteki "expert" modu aktif hale getirince bütün sekmeler göründü.Sana tekrar teşekkür ediyorum bu yararlı bilgiler için...Kendine iyi bak.:)

    11/18/2010  


Yorumunuzu belirtebilirsiniz