internet olmadan apache,php,mysql kullanımı Ubuntu 9.04 / 8.10

Ubuntu 9.04 ile internet bağlantısı olmadan yani offline lamp (Apache,Mysql,Php) kullanmak için Öncelikle Sistem / Tercihler / Ağ Bağlantıları simgesine tıklıyoruz. Tabi ilk olarak üst menüde bulunan ağ simgesine tıklayarak Ağı etkinleştir işaretini kaldırın.



Ağ Bağlarıları penceresi açıldıktan sonra "Auto eth0" seçerek Edit butonuna basıyoruz.

root şifremizi girdikten sonra açılan Düzenleniyor Auto eth0 penceresinden
IPv4 Ayarları menüsüne giderek Yöntem: Otomatik (DHCP) kısmını "Sadece Yerel-Bağlantı" olarak işaretliyoruz.



Bu işlemden sonra uygula butonuna basıyoruz. Ubuntu 8.10 kullanıyorsanız aynı biçimde local apache serverınızı internet olmadan kullanabilirsiniz.

Fakat yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu 8.10 üzerinde "Sadece Yerel-Bağlantı" yerine içinde Local geçen bir seçenek vardı.

Eğer Ubuntu 8.10 da internet olmadan Apache v.s. kullanmak isterseniz onu seçin. Bu işlemlerden sonra üst menüde bulunan ağ simgesine sağ yıklayarak etkin seçeneğini işaretleyerek local ağınızı etkinleştirin.Eğer bir sorun yaşarsanız sol mouse ile simge üzerine tıklayarak Auto eth0 tıklayıp bağlantınızı resetleyin.

Local serverınızda internete bağlı olmadan işlemlerinizi gerçekleştirdikden sonra tekrar internete bağlanmak için tekrar aynı şekilde Edit kısmına gelerek IPv4 Ayarları bölümünden Otomatik (DHCP) yi seçin ve uygula butonuna basın. Daha sonra ağınızı söylediğim şekilde resetlediğinizde internete bağlanmılş olacaksınız.

0 Yorum:

Yorumunuzu belirtebilirsiniz