Ubuntu ile youtube girme sorunu cözümü

Ubuntu ile youtube girmek için yapmamız gereken hosts dosyasını editlemek ve youtube ip adreslerini hosts dosyamıza eklemektir. Resimli olarak aşağıda yapılacakları yazıyorum.

İlk olarak /etc dizinine gidiyoruz ve hosts dosyasını buluyoruz. Eğer gedit ile açıp verdiğim ip adreslerini kaydetmeye çalışırsanız izin sorunu yaşayabilirsiniz. İşte bu yüzden konsol ekranını açıp şu komutu kullanın.

sudo gedit /etc/hosts




root şifrenizi girip enter tuşuna basın. Sonrasında ise hosts dosyası gedit programı ile açılmış olacak. Size verdiğim youtube ip adreslerini aşağıdaki resimdeki gibi hosts dosyanıza ekleyin ve kaydedip kapatın.



Pardus ilede bu şekilde youtube engelinden hosts dosyanıza aşağıdaki ip adreslerini ekleyerek kurtulabilirsiniz.

Not: Verdiğim listedeki ip adreslerini ben kontrol ettim ancak gözümden kaçmış olabilir. 2000 üzeri ip adresi var. Sizde hosts dosyanıza eklemeden evvel tüm adresleri tekrar gözden geçirin. Zira farklı bir ip adresi ekleyerek kendi eliniz ile kendizin güvenliğini zaafiyete uğratabilirsiniz. Dediğim olay Dns önbellek zehirlenmesidir. Bu konuyu belki ilerde yazarım.


http://rapidshare.com/files/181144861/hosts.txt Youtube un kullandığı tüm ip adresleri.

4 Yorum:

  1. The file could not be found. Please check the download link.

    10/05/2009  


  2. Youtube ip adresleri için yeni mirror. Hatırlattığın için sağol.

    http://www.mediafire.com/file/gfngi2ezzjm/you.txt

    10/06/2009  


  3. Adsız

    ipleri resimde verceğine text olarak verseydin daha iyi olurdu.

    1/26/2010  


  4. Hosts dosyasına youtube ip adreslerini eklemeden Dns adreslerinizi OpenDNS'in adreslerine ayarladığınızda youtube v.s. sitelere erişebiliyorsunuz. Hosts dosyası editlemeyi son seçenek olarak düşünün. Ayrıca yazdığınız yorumun üzerinde youtube ipadreslerini download edebileceğiniz link hala çalışmakta. Kolay gelsin.

    1/26/2010  


Yorumunuzu belirtebilirsiniz