startWAMP httpd.exe mysqld.exe durum izleme aracı

startWamp programını httpd.exe ve mysqld.exe programlarının kısacası Apache ve MySQL serverların durumlarını izlemesi, gerektiğinde kapatıp açması için geliştirdim.

Programı ilk kez başlattığınızda sizi aşağıdaki resimde gördüğünüz mesaj karşılayacak.



Dosyaların yerleri eksik

httpd.exe ve mysqld.exe nin nerede olduğunu mutlaka belirtiniz. Aksi halde program çalışmayacaktır.

Ok butonuna tıkladığınızda dosya yerlerini belirtmeniz gereken ayarlar penceresi açılacaktır.



httpd.exe ve mysqld.exe dosyalarının yerlerini seçip Configuration penceresini  kapatın. Böylece seçtiğiniz dosyaların yerleri kaydedilmiş olacak.

Programı taskbar da çalışacak biçimde tasarladım. my.ini, php.ini, httpd.conf gibi ayar dosyalarına kolayca ulaşabilmek için resimde gördüğünüz düzenle menüsü mevcuttur.


Configuration penceresinde gördüğünüz my.ini, php.ini, httpd.conf gibi reset butonları düzenle menüsünü kullarak yaptığınız seçimleri resetlemeniz için kullanılacaktır.

NOT: Örneğin httpd.exe ve mysqld.exe dosyalarını seçtğinizde my.ini, httpd.conf dosyaları ve htdocs klasörü varsayılan yerlerinde ise otomatik olarak program tarafından ayar dosyasına kaydedilecektlerdir.

Aynı biçimde eğer php.ini dosyasını seçtiğinizde php.exe varsayılan dizinde ise otomatik olarak ayar dosyasına eklenecektir.


Peki nedir programın (startWAMP) ayar dosyası.

C:\Users\Kullanıcı adınız\AppData\Local\webcodez.blogspot.com
klasörü içerisindeki xml dosyasıdır. Yapmış olduğunuz ayarlar bu dosya içerisinde  saklanmaktadır.

Böylece programı her başlattığınızda dosyaların yerlerini belirmeniz gerekmeyecektir.


Aç menüsünde php 5.4 ile birlikte gelen basit bir http server vardır. Bu server'a port bilgisini ve yayınlayacağı dizini belirttiğinizde ufak işlerinizde apache server'ı çalıştırmanıza gerek kalmadan dosyalarınızı test edebilirsiniz.






Programı window 7 üzerinde php 5.4 mysql ve apache kurulumu blog postunun hemen ardından kendi gereksinimim için geliştirmiştim.

Apache ve mysql serverların durumlarını izlemek için gerektiğinde açıp, kapatmak için kurgulamıştım. İllaki buglar v.s ler vardır. O yüzden kodlarını da yayınladım. İsteyen istediği gibi geliştirebilir, kendine göre kurgulayıp derleyebilir v.s.

Bu arada startWAMP .net framework 4.0 ve C# dili kullanılarak geliştirilmiştir.

startWamp program download.

0 Yorum:

Yorumunuzu belirtebilirsiniz