Windows Vista sağ tuş menüsü yeni metin belgesi kayboldu

Windows Vista sağ tuş ile açılan yeni menüsünde yeni metin belgesi butonu kaybolduysa aşağıdaki adımları takip ederek sağ tuş menüsünde çıkan yeni metin belgesini düğmesini geri getirebilirsiniz.

Vista'nın sağ buton tıklaması ile açılan yeni menüsünden yeni text belgesinin neden kaybolduğu konusunda fikrim yok. Fakat notepad++ yüzünden olduğu söyleniliyor (:

Aşağıdaki linklerden gerekli olan register dosyasını indirip çift tıklayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Vistadaki sağ tuş menüsüne yeni metin belgesi eklenmesi olayını gösteren ufak bir videoda indireceğeniz dosya içerisinde bulunacaktır.

Eğer izlerseniz nedemek istediğimi videodan daha iyi göreceksiniz. Yeni metin belgesi sağ tuş menüsünde kaybolduğundan jnt uzantılı bir journal belgesi oluşturup uzantısını değiştiriyorum. (:

Register dosyasını çalıştırdıktan sonra nedense ikinci sağ tuş tıklamasında yeni text dosyası sağ tuş menüsüne ekleniyor. (:

Aslında doğruyu söylemek gerekirse bu videoyu sırf indirdiğim Camtasia Studio programını test etmek için çektim. Eğer açamazsanız (K-lite codec pack yüklüyken (: )bu program farklı bir codec v.s. kullanıyorsa ne yazıkki sorunu bilmiyorum. (:

http://rapidshare.com/files/374794028/vista_sag_tus.rar.html
http://uploading.com/files/d32572db/vista_sag_tus.rar/
http://www.megaupload.com/?d=5NO4LUFD


Bu arada dosyalar için şifremiz (:
webcodez.blogspot.com

Not: Verdiğim mirrorlar eğer telekom v.s. tarafından yasaklamışsa hala google public dns adreslerinin yada opendns adreslerinin nasıl kullanıldığından haberiniz yok demektir (:

1 Yorum:

  1. Adsız

    Yeni metin belgesi seçeneği kaybolmuştu. Aynen videodaki gibi yaptım düzeldi çok teşekkürler.

    4/18/2010  


Yorumunuzu belirtebilirsiniz