Windows live messenger reklamlarını kaldırın programsız

Windows live messenger reklamlarını program kullanmadan kapatmak kaldırmak için ilk olarak denetim masasına erişin. Daha sonra internet seçenekleri bölümüne gelin. Windows vista da denetim masasına
geldikden sonra Ağ ve interneti tıklayarak internet seçeneklerine ulaşabilirsiniz.



İnternet özellikleri penceresinde Güvenlik kısmına gelerek yasak siteler butonuna tıklayıp seçili hale getirin. Windows Live Messenger reklamlarını kaldırmak için msn'in reklam serverı olan rad.msn.com adresini buraya ekleyeceğiz.



Windows Live Messenger reklamlarını engellemek için msn reklam serverını yasaklamış olduk. Artık windows live messenger'ın alt kısmında çıkan büyük reklamları görmeyeceksiniz.
Bunun için hosts dosyasınıda kullanabilirsiniz fakat bu özellik ilede aynı biçimde önlemiş olacaksınız msn messenger reklamlarını.

Şunuda söylemek gerek eğer messenger açılıp bir süre sonra kapanıyorsa, bu sorunun kaynağı, gösterilen reklamlardanda yada bir virustende olabiliyor. Yada sistem özellikleri düşük olan bilgisayarlarda bu tip sorunla karşılaşabilirsiniz.


Msn'in reklam serverını yasakladıkdan sonra windows live messenger'ın alt kısmında çıkan sinir bozucu reklamların yerini aşağıdaki boş kutucuk alacaktır.


Şunuda söylemeden geçmeyim biz sadece msn'in bir adet reklam serverını yasakladık. Eğer tekrar reklam görmeye başlarsanız diğer reklam serverlarınıda bu şekilde ekleyerek kaldırabilirsiniz. Umarım işinize yarar.

11 Yorum:

  1. Soner

    msn reklamlarını kapattım sağol artık dandik msn reklamları çıkmıyor. Benim bilgisayarımı acayip yavaşlatıyodu ve msn açılıp hemen kapanıyodu reklamlar açıkken.

    12/29/2009  


  2. Adsız

    Eğer live messenger reklamları hala görünüyorsa,

    Örnek: Vista'da C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts dosyasını açıp,

    127.0.0.1 rad.msn.com

    satırını ekleyin ve kaydedin.

    3/16/2010  


  3. Adsız

    Eğer hala reklamlar çıkıyorsa şunlarıda ekleyin hosts dosyanızın içerisine.

    127.0.0.1 rad.msn.com
    127.0.0.1 global.msads.net
    127.0.0.1 rss.video.msn.com
    127.0.0.1 ads1.msn.com
    127.0.0.1 rad.live.com
    127.0.0.1 specials.uk.msn.com

    3/16/2010  


  4. Adsız

    msn reklamlarından kurtulmak için verdiğim reklam serverlarını arkadaşın anlattığı gibide internet explorer ile yasaklayabilirsiniz.

    3/16/2010  


  5. Sağol adsız güzel bilgiler (:

    3/19/2010  


  6. Yalçın

    bende mns live messenger reklamlarını engelledim.

    3/24/2010  


  7. Adsız

    windows 7 ye c/windows/system32/drivers/etc/host dosyasına bunları kaydetmek ıstedım ama kabul etmedi ne yapmak lazım acaba

    6/28/2010  


  8. Notpad++ tarzı bişey kullanmayı deneyin. Yada varsayılan notpad'i yönetici olarak açıp sonra hosts dosyasını editlemeyi deneyin. hosts.txt biçiminde kaydetmiceksiniz. yani hosts biçiminde uzantısız olarak kaydediceksiniz.

    7/09/2010  


  9. husj

    windows live messenger reklamlarını kaldırıp engelledim. adsızın söylediği site adreslerini hosts dosyasını editlemek yerine sadece explorerdaki site engelleme bölümüne ekledim.

    rad.msn.com
    global.msads.net
    rss.video.msn.com
    ads1.msn.com
    rad.live.com
    specials.uk.msn.com

    eklediğim msn reklam adresleri bunlar.

    10/14/2010  


  10. Adsız

    windows live messenger reklamlarını kaldırma derdi ile uğraşmayın :) aMSN kurun. aMSN messenger'in açık kaynak kodlu sürümüdür.

    12/31/2010  


  11. Adsız

    Bilgilendirmenize çok teşekkürler..
    Yararlı oldu ve herhangi bir program yüklemeye gerek kalmaksızın rahatsız edici reklamları engelledi..
    Tekrar teşekkürler..
    Sedat

    1/16/2011  


Yorumunuzu belirtebilirsiniz