Ubuntu MySQL Navigator ayarları

MySQL Navigator bizlere veritabanı sunucumuzda bulunan databaselerimize ulaşıp üzerlerinde işlemler yapmamıza olanak tanıyan bir programdır.

Programın kurulumunu Ubuntu üzerinde depodan bulup sağlayabilirsiniz. (Uygulamalar / Ekle-Kaldır)

MySQL Navigator kurulduktan sonra kısayolunu Uygulamalar/Donatılar menüsüne eklemekte. Programı ilk kez çalıştırdıkdan sonra aşağıdaki ekran görüntü gelmekte.



Server isimli pencerede sağ tıklatıp new seçeneğini tıklıyoruz. Aşağıdaki ayarları yapmamız için açılan pencerede ayarlarımızı giriyoruz.



Host: localhost
User: Mysql_KullanıcıAdınız
Password: Mysql_Şifreniz
Database: Üzerinde_işlem_yapacağınız_veritabanı
Port: MySQL_portu 3306
Socket:
Timeout: 30 default

Bu ayarlardan sonra fire butonuna tıklıyoruz. Herşey tamam ise aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılağıcaz. root benim kullanıcı ismim sizinki farklı olabilir.



Sonrasında ise yaptığımız ayarlar ile oluşan ve Server penceresi altında bulunan root@localhost isimli bölüme sağ tıklayıp open tuşuna basarak MySQL serverdaki tablolarımızı bu program ile sağlanan grafiksel bir arayüz sayasinde kontrol edip sorgular yapabiliriz.



Eğer Socket: Kısmını boş bıraktığınız için bağlantı hatası yaşarsanız Can't connect to local MySQL server through socket '/blabla/blla' mysqld.sock dosyasının yerini manuel olarak göstermek zorundasınız. mysqld.sock isimli dosyayının yerini bulmak için ise my.cnf ( MySQL database server configuration file ) içerisine bakabilirsiniz. my.cnf dosyası default olarak yapılan kurulumda /etc/mysql içerinde bulunuyor. cat /my.cnf dediğimde

socket = /var/run/mysqld/mysqld.sock

benim sistemimdeki yeri.

0 Yorum:

Yorumunuzu belirtebilirsiniz