Wordpress 2.7 Tema Kurulumu

Ne tür bir blog olursa olsun kurulumdan sonra ilk yapılacak işlerin başında genelde tema değiştirmek geliyor. Yada benim için öyle :) wordpress blogumuzu localhost altında kurduktan sonra, şimdide bir tema kuralım. Wordpress temaları /var/www/localhost/htdocs/wordpress/wp-content/themes altında saklamaktadır. Bizde beğendiğimiz ve indirdiğimiz temaları kendi blogumuzda kullanmak için wordpress/wp-content/themes isimli klasöre atacağız. Şimdi ben iNove isimli bir wordpress teması indirdim.

Temalarını değiştirmek için Wordpress blogumuza admin olarak giriş yapıp http://localhost/wordpress/wp-admin/themes.php linkine gidiyoruz. Bu linke sol menüden Appearance butonu ile ulaşıyoruz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi WordPress Classic ve WordPress Default olmak üzere iki adet temamız bulunmakta.

Birde temaları kuracağımız dizin olan /wp-content/themes dizinine bakalım. Sadece classic ve default olmak üzere iki adet klasörümüz var.İşte ilk resimde gördüğünüz tema dosyaları bu klasörlerin içerisinde bulunmaktalar.

Hadi indirdiğimiz temayı zip/rar arşiv içinden çıkarıp bu dizine atalım. Ve sonrasında Appearance butonu ile http://localhost/wordpress/wp-admin/themes.php linkine gidelim. Arşivden çıkardığımız temanın Available Themes menüsüne eklendiğini göreceksiniz.

Temamızı aktif hale getirmek için yapmamız gereken sadece Üzerine tıklamak ve daha sonra Açılan pencerenin sağ üstünde yer alan Activate "iNove" butonuna tıklamak olacaltır. Böylelikle indirdiğimiz yeni wordpress temamızı başarı ile kurup kullanmış oluyoruz.


Bu temalar hakkında bir not düşeyim. Eğer php dilinden pek fazla anlamıyorsanız illegal sitelerden indirdiğiniz temalara güvenmeyin. İçlerinde listpath olarak tanımlanan ve sunucunuzda istenmeyen kodlar çalıştırmaya yarayan dosyalar bunulabiliyor. Yahu bulunsada ne olcakki? Benim hangi domainde bu temayı kurduğumu nerden bilecek dediğinizi duyabiliyorum şuan. :) Birkaç ufak javascript kodu ile hangi domainde kurulu olduğu zararlı scripti ekleyen kişiye raporlabilir. :) Belki ilerleyen zamanlarda bu konular hakkında da bir iki satır yazarım. Ha bir ekleme daha legal olamayan temaları indirdiğinizde virus programları ilede tarayın. Çünkü shell olarak tabir edilen php scriptlerinin içlerinde sunucuda port açmak için bazı kodlar bulunur ve antivirus yazılımlar bunları backdoor olarak algılar. Ufak bir ihtimal ancak genede aklınızda bulunsun.

0 Yorum:

Yorumunuzu belirtebilirsiniz